Over Familyroom

Familyroom bedenkt en ontwerpt exposities over families, familieverhalen, familiegeschiedenissen en familiebedrijven. Dit kunnen kleine familieopstellingen zijn bij reünies en andere familiebijeenkomsten, flexibele exposities t.b.v. de promotie van boeken over familiegeschiedenissen, of een compleet scenario voor een tentoonstelling over een specifieke familie of een familiebedrijf. Binnen dit concept worden projecten uitgewerkt volgens een vast format, dat voor een bepaald bedrag aangekocht kan worden. Daarnaast maken we projecten op maat, die afgestemd zijn op de ideeën van de opdrachtgever en op elke locatie uitgevoerd kunnen worden.

Families in projecten van ROO: het JHM Kindermuseum dat het woonhuis is van de denkbeeldige joodse familie Hollander. Ook de broodfamilie van kunstenaar Ram Katzir woont in het museum.

Over ROO

Familyroom is een initiatief van Rietbroek Oudijn Ontwerpers (ROO). ROO bestaat uit Josephine Oudijn en Monique Rietbroek, beiden (interieur)architect met veel ervaring in het ontwerpen van interieurs, tentoonstellingen en kleinschalige architectuur. Geen familie van elkaar, maar wel al bijna 20 jaar compagnon binnen ROO. Opdrachtgevers zijn o.a. het Joods Historisch Museum, NM Kamp Vught en het Elisabeth Weeshuismuseum in Culemborg. Kenmerkend voor ROO is de interesse in geschiedenis en achtergronden, wat leidt tot een verhalende manier van ontwerpen. Al schetsend wordt gezocht naar de essentie van een opgave. Deze fascinatie voor het vertalen van soms gecompliceerde verhalen naar een helder interieur of tentoonstelling heeft geleid tot de oprichting van Familyroom. ROO ontwerpt, maakt werktekeningen, en is vaak verantwoordelijk voor de planning, financiën en afstemming tussen de verschillende betrokken partijen. Ook begeleidt ROO de uitvoering van de projecten tot en met de oplevering.